DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Næsten-enighed om Tønders budget med minus og plus

KORT NYT2. OKT 2019 12.21
TEMA: Budget 2020

TØNDER: Tre byrådsmedlemmer - og dermed tre partier - står uden for Tønders budgetaftale for 2020, som med 28 af 31 mandater bag sig ikke desto mindre er antalsmæssigt bred, omend ikke helt så bred til den røde side. Aftalepartierne er Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Slesvigsk Parti, De Konservative og Liberal Alliance samt løsgænger Jens Møller (eks-V), mens Borgerlisten, Enhedslisten og SF står udenfor.

Budgetaftalen rummer en reduktion på 18 mio. kr. på serviceområderne, og det pointeres, at hvis det på grund af den forsinkede budgetproces ikke kan nås at gennemføre besparelserne med fuld gennemslag, så skal der findes erstatningsbesparelser. Desuden er administrationen pålagt at bespare for 2,2 mio. kr. ud over det generelle effektiviseringskrav på en pct.

Omposteringerne giver rum for udvidelser og nye initiativer med årlige driftsudgifter for godt ti mio. kr. og et anlægsprogram med nye og gamle projekter for 119 mio. kr. i 2020. Et helt særligt punkt på budgettet er fejringen af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark, hertil er afsat 1,6 mio. kr. som søges suppleret med ekstern medfinansiering.

mk

Se budgetaftalen og tilhørende talmateriale.