DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Nordea-fonden klar med 60 mio. kr. til småbyer og bysamfund

1.300 mindre bysamfund kan få gavn af ny pulje til fælles aktiviteter.

Med en ny pulje på 60 mio. kr. vil Nordea-fonden få borgere til at fremme det gode liv i danske småbyer, landsbyer og bysamfund, oplyser fonden.

Byer med over 200, men under 5.000 indbyggere hører til de godt 1.300 bysamfund, som Nordea-fonden sigter mod med sin nye pulje 'Her bor vi'. Puljen skal anspore lokale ildsjæle til at sætte aktiviteter i gang, som kan styrke det lokale fællesskab og sammenhængskraften i mindre byer.

Fonden regner med at kunne tildele støtte til i alt mere end 100 projekter i løbet af året og har særligt fokus på, at få flere folk ud i det fri og på at skabe gode rammer for småbørnsfamilier.

Nytænkning på tværs
- Det kunne for eksempel være den borgerdrevne etablering af en fælleshave for områdets børn eller måltidsklubber til glæde for hele byen, fortæller fondens direktør Henrik Lehmann Andersen.

Men også aktiviteter i de lokale beboerhuse, fællesspisninger eller opsætningen af et teaterstykke i forsamlingshuset er eksempler på aktiviteter Nordea-fonden forventer at støtte.

Fonden opfordrer til at de lokale foreninger går sammen og tænker nyt og gerne i utraditionelle samarbejder mellem organisationer, foreninger og kommuner.

ka