DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Nordsjællandsk sygehus kan forvandles til boliger/erhverv

GRIBSKOV: I januar 2019 kunne Freja Ejendomme melde ud, at Esbønderup Sygehus var blevet solgt til en lokal investor. Ejendommen omfatter et areal på 21.270 kvadratmeter og rummer både det gamle sygehus fra 1877 og den nyere del af sygehuset, som er fra 1972. Den ældste del af bebyggelsen er udpeget som bevaringsværdig. Efterfølgende fik Gribskov Kommune udarbejdet et lokalplanforslag, der skulle gøre det muligt at omdanne sygehuset, skriver Byens Ejendom.

- Det er fantastisk, at der er udvikling på vej i vores kommune. Og det er dejligt, at vi har investorer, der vil investere i vores kommune, sagde formand for Udvikling, By og Land, Pernille Søndergaard fra Nyt Gribskov, da byrådet endeligt godkendte lokalplanen for omdannelsesprojektet i sidste uge.

Formålet med lokalplanen er at give mulighed for, at det tidligere Esbønderup Sygehus, der i dag står tomt, kan omdannes og indrettes til boliger og erhverv. Samlet set ønskes der mulighed for at indrette 120-150 boliger i de eksisterende bygninger, der omfatter 15.000 kvm. Ejendommen er offentligt vurderet til 98 mio. kr., hvoraf grundværdien udgør godt 6,4 mio. kr.

MG