DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Novo Nordisk vil løfte undervisning med millionstøtte

Novo Nordisk Fonden giver støtte til blandt andet matematiske Escape Rooms og udendørs matematik.

Novo Nordisk Fonden har i dag uddelt henholdsvis 30 mio. kr. til at styrke formidlingen af naturvidenskab og teknologi gennem ti projekter, samt 45 mio. kr. til at styrke undervisning i matematik og naturvidenskab gennem 16 udvalgte projekter. 

Særligt støtten til undervisningsprojekterne kommer en række kommuner til gode. 

Eksempelvis Lejre planlægger at lave et kompetenceløft af 21 matematiklærere i folkeskolen, som arbejder sammen med Professionshøjskolen Absalon om at udvikle nyt undervisningsmateriale om virkelighedsnær matematik.

I et andet projekt vil naturfagslærere i Hvidovre Kommune tage på 700 besøg i dagsinstitutioner og indskolingsklasser i kommunen på et par Christiana-cykler, hvor de tager børn, pædagoger og lærere med ud i naturen og inspirerer til nye måder at arbejde med matematik udendørs.

Ishøj får 3,3 mio. kr. til at udvikle børns matematiske nysgerrighed og kompetencer i dagtilbud, SFO og skole gennem et løft af pædagogers og lærernes kompetencer. 

I Gentofte har Garderhøjfortet fået fire mio. kr. til at udbrede matematiske Escape Rooms til klasseundervisningen i hele landet ved hjælp af lærerkurser, hjemmeside og brug af makerspaces.

Derudover er der støtte til projekter, der skal gøre unge klogere på persondata, kodning og madvidenskab blandt meget andet.

esl