DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Anders Eldrup blev fyret i Dong efter angiveligt at have handlet udenom bestyrelse og beføjelser. Han vandt en efterfølgende voldgiftssag.
Foto: Gregers Tycho, Ritzau Scanpix

Ny formand for Danmarks Grønne Investeringsfond

En af dansk erhvervslivs grønne spydspidser skal sidde for bordenden i bestyrelsen i Danmarks Grønne Investeringsfond.
3. MAR 2020 9.42

Tidligere adm. direktør i Dong Energy, Anders Eldrup, er udpeget til at være ny formand for Damarks Grønne Investeringsfond. Det oplyser Erhvervsministeriet. 

- Anders Eldrup har dyb indsigt i og lang erfaring med grøn omstilling, der skaber vækst og arbejdspladser, og han har om nogen forstået, at klima og vækst ikke er hinandens modsætninger, men hinandens forudsætninger, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S). 

Danmarks Grønne Investeringsfond er en statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund. 

- Danmarks Grønne Investeringsfonds indsats med at tilvejebringe risikovillig kapital, netværk og kompetencer er med til at understøtte den grønne transformation på tværs af industrier. Dermed styrkes forudsætningerne for en accelereret grøn omstilling særligt nationalt, men også globalt. Den grønne omstilling er en fantastisk mulighed for danske virksomheder, som gør grøn omstilling og god forretning til to sider af samme sag, og det er netop tankegangen bag Danmarks Grønne Investeringsfond, siger Anders Eldrup.

Anders Eldrup var formand for Forum for Bæredygtig Finans, der fremlagde 20 anbefalinger til Finans Danmark i december 2019, og han står nu i spidsen for Bilkommissionen, der om et halvt år fremlægger sit forslag til et helt nyt og grønt afgiftssystem.

I 2010 var han desuden en af stifterne bag Green Growth Leaders, der arbejder for at accelerere grøn vækst, med en vision om at skabe blomstrende grønne økonomier og samfund. Anders Eldrup er også bestyrelsesformand i Lindoe Offshore Renewables Center og bestyrelsesmedlem i Norlys.

71-årige Anders Eldrup overtager posten efter Jørgen Tang-Jensen, som har været formand siden 2016.

esl