DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Ny lov sikrer modstandsfolk skattefrie hædersgaver

KORT NYT13. DEC 2018 11.45

Det skal fremover hverken koste på skatteregningen eller modregnes i offentlige ydelser som eksempelsvis folkepension og boligstøtte, når det offentlige udbetaler ekstraordinære hædersgaver i anledning af mærkedage for besættelsen. Det har Folketinget vedtaget torsdag, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Lovforslaget træder i kraft den 1. januar 2019 og får også betydning for lidt mere end 1.000 tidligere modstandsfolk og ofre for besættelsestiden - samt deres efterladte - der den 28. december i år får udbetalt en ekstraordinær hædersgave på 10.000 kr. Det sker i anledning af, at det i august i år var 75 år siden, at den danske regering tog et opgør med samarbejdspolitikken med den tyske besættelsesmagt under Anden Verdenskrig.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) siger om beslutningen, at Danmark skylder 'at vise vores taknemlighed' til de danske modstandsfolk. 'Vores tanker går altid til de mange modige kvinder og mænd, der dengang satte deres liv på spil i kampen for vores frihed. Vi har meget at takke disse mennesker for. Den ekstraordinære hædersgave på 10.000 skattefrie kroner er en velfortjent anerkendelse af deres kamp for Danmarks frihed', siger ministeren.

thb