DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Nye anklager mod Verdo om fusk

KORT NYT23. MAJ 2019 9.12

RANDERS: Mens energikoncernen Verdo er i modvind for blandt andet at have overfaktureret sine varmekunder for millioner af kroner, er Randers Kommune i fuld gang med at undersøge en mistanke om, at noget tilsvarende er sket over for virksomhedens 46.000 vandkunder. Det fremgår af et omfattende materiale, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

Ifølge materialet gik Verdo i 2015 med til at betale godt 22 mio. kr. tilbage til kunderne, der ifølge kommunen havde betalt for høje vandpriser i perioden 2008-2015. Overprisen var blandt andet et resultat af en selskabsmanøvre i 2008, som ifølge advokatfirmaet Horten betød, at Verdo solgte vandforsyningen i det gamle Verdo Vand til sit eget nystiftede datterselskab til en opskruet pris.

Vandselskaber er underlagt et såkaldt hvile i sig selv-princip, hvilket betyder, at de ikke må opkræve mere hos kunderne, end hvad der er nødvendigt for at drive og vedligeholde vandforsyningen. Alligevel har Verdo Vand siden etableringen i 2000 haft millionoverskud hvert eneste år, og de sidste ti år løber overskuddene op i samlet 41,5 mio. kr., skriver avisen.

MG