DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Nye ledere efter økonomisk uføre slipper for gammel gæld

KORT NYT25. FEB 2020 9.24

AABENRAA: Den kommunale sygepleje og beskæftigelsesenheden Center for job og uddannelse har fået eftergivet tilsammen 5,7 mio. kr., så oparbejdede budgetoverskridelser er nedbragt til det tilladelige merforbrug på fire pct. Overskridelserne i de to enheder var på henholdsvis 12 pct. og 11 pct., og eftergivelsen af gælden er sket i form af en tillægsbevilling givet af økonomiudvalget, skriver JydskeVestkysten.

I begge tilfælde skyldes budgetoverskridelserne manglende ledelsesmæssigt overblik over blandt andet antallet af ansatte, og undervejs i oprydningen er lederne af begge enheder fratrådt. Direktør Karen Storgaard Larsen fra Social og Sundhed, som begge enheder hører under, vil dog ikke overfor avisen kommentere om fratrædelserne har direkte sammenhæng med det økonomiske uføre.

En budgetoverskridelse på mere end fire pct. kan ikke blot udlignes i efterfølgende budgetår, men skal følge en afviklingsplan for gælden, og sådan en var der allerede året forinden besluttet for den ene af de to enheder - den var bare ikke blevet overholdt. Begge enheder har fået ansat nye ledere, som nu med tillægsbevillingen slipper for at skulle døje med en gældsbyrde fra tidligere.

mk