DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Kristian Djurhuus, Ritzau Scanpix

Nyt gældsinddrivelsessystem varsler 150.000 danskere om gæld

Gældsinddrivelsessystemet PSRM gør det muligt at trække skyldnere til det offentlige direkte i løn.
20. DEC 2019 13.36

Med det nye gældsinddrivelsessystem, PSRM, kan Gældsstyrelsen igen trække personer med gæld til det offentlige i løn. Det er et af Gældsstyrelsens vigtigste og mest effektive værktøjer, fordi gælden bliver inddrevet direkte fra skyldnerens løn, inden vedkommende får lønnen udbetalt, lyder det fra Skatteminsiteriet i en pressemeddelelse. 

- Den gæld, som Gældsstyrelsen skal inddrive, er allerede forsøgt opkrævet op til flere gange af den offentlige kreditor, som gælden er stiftet hos,  siger skatteminister Morten Bødskov (S).

- Når gælden endnu ikke er blevet betalt, betyder det typisk, at personen eller virksomheden enten ikke kan eller ikke vil betale. Derfor er det helt afgørende, at Gældsstyrelsen med PSRM igen har fået muligheden for at trække pengene direkte fra skyldnernes løn, hvis ikke de betaler deres gæld.

Tidligere i december identificerede Gældsstyrelsen 75.000 sager, der blev kasseret efter at styrelsen gennemgik 400.000 sager. I de skrottede sager gemmer sig dubletter, forældede sager og sager med forkerte beregninger. Det efterlader dog fortsat 325.000 sager om gæld for i alt 4,1 mia. kr. Gældsstyrelsen har i løbet af i år inddrevet mere end 500 mio. kr. i det nye system PSRM. 

- En effektiv gældsinddrivelse er afgørende for, at danskerne igen kan få tillid til hele skatteforvaltningen. Og før vi kan nå derhen, kræver det, at den positive udvikling med den automatiske inddrivelse fortsætter. Det knokler Gældsstyrelsen for hver eneste dag, og der er ingen tvivl om, at med fremdriften i PSRM er vi på rette vej, siger Morten Bødskov videre.

esl