DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Odense får profit af at investere i ledige

Pengene klinger i Odenses kasse, efter at kommunen har investeret 72 mio. kr. i ledige. 14 mio. kr. har kommunen ind til videre tjent på investeringen, viser opgørelse
31. OKT 2018 9.47

ODENSE: Det hjælper at poste flere penge i beskæftigelsesindsatsen. Det er den overordnede konklusion, som Odense Kommune har måttet slutte, efter at kommunen nu foreløbigt har evalueret en række indsatser, der skal nedbringe antallet af borgere på overførselsindkomster samt antallet af ledige, viser et notat, som dknyt har fået indsigt i.

Sidste år sendte kommunen nemlig 72 mio. kr. efter beskæftigelsesindsatsen, hvoraf knap 32 mio. kr. ind til videre er blevet brugt. 

Et af tiltagene var blandt andet at afholde flere samtaler med ledige, som kun havde været uden arbejde i kort tid. Her var formålet, at de ledige skulle guides i den rigtige retning. Og det har altså virket. Helt præcist har Beskæftigelses- og Socialforvaltningen tjent 16,7 mio. kr. på at holde ekstraordinært flere samtaler, som har fået flere ledige i gang. Samtaler, som har kostet kommunen 6,9 mio. kr. Altså et overskud på cirka 9,8 mio. kr.

Men samtalerne er kun ét af 14 tiltag. Dog er det med sine 9,8 mio. kr. i overskud det projekt, der klart har sparet kommunen flest penge. I alt har de 14 projekter tjent 14,4 mio. kr. til kommunekassen til og med august i år. Og i alt er 350 'fuldtidspersoner' kommet i arbejde. 

Med andre ord er der indtil videre brugt knap 31,6 mio. kr. af de 72 mio. kr. Men gevinsten har indtil videre vist sig at være 46 mio. kr. – altså en indtjening på 14,4 mio. kr.

Det viser en opgørelse, som beskæftigelses- og socialforvaltningen har lavet, og som blev præsenteret for beskæftigelses- og socialudvalget under udvalgsmødet tirsdag 30. oktober. 

Opgørelsen viser endvidere, at ikke alle projekter er kommet lige godt fra start, og et enkelt projekt har nu et mærkbart underskud. Projektet har været i gang siden februar og indtil videre kostet 2,5 mio. kr., men gevinsten er kun på 700.000 kr. Her er altså aktuelt et underskud på 1,7 mio. kr.