DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Odense på hurtigt tilbagetog fra ideen om spisepause uden løn

Undersøgelse af muligheden blev ganske kort: Der er ikke nogen mulighed.
1. MAR 2019 6.11

ODENSE: En undersøgelse af mulighederne for at fjerne den betalte spisepause for kommunale medarbejdergrupper i Odense blev ganske kort. De muligheder eksisterer ikke, og derfor er forslaget nu taget af bordet, skriver Avisen.dk.

Det var økonomiudvalget, som i sidste uge besluttede at foretage undersøgelsen, men den kom kun til at bestå af et møde mellem borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og en række lokale fagforeningsfolk i KOS - Kommunale Organisationers Samarbejde i Odense.

- De fremmødte fra KOS gjorde det klart i umisforståelige, tydelige vendinger, at de ikke ønskede at forhandle lokalt om frokostpausen, så på den måde er undersøgelsen nu slut, siger Peter Rahbæk Juel til Avisen.dk. Heller ikke i KL var der opbakning til ideen om at gå videre med ideen om at bringe den betalte pause i spil i økonomiforhandlingerne, oplyser han.

At ideen overhovedet kom ind i billedet tilskriver de kommunalt ansattes chefforhandler, FOA-formand Mona Striib, 'nogle lokalpolitikere, der ikke har kendskab til, hvad der skete ved overenskomstforhandlingerne i 2018', hvor retten til betalt spisepause var et af de store stridspunkter, der blev forhandlet på plads. Mona Striib, gjorde det tidligere på ugen klart for KL's chefforhandler, Høje Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K), at der skulle 'skabes ro' om spørgsmålet.

mk