DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Sophia Juliane Lydolph, Ritzau Scanpix

Odense-rådmand tvivler på egen forvaltning, vil have ekstern hjælp

Skred i budgetterne i Børn- og Ungeforvaltningen sker nu så hurtigt, at rådmand Susanne Crawley Larsen (R) vil have hjælp udefra. Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er enig.
18. SEP 2019 11.14

ODENSE: Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) har ikke længere tiltro til, at hendes egen forvaltning er stand til at forvalte sit budget på en måde, så det overholdes, og hun vil nu have ekstern bistand til at få styr på sagerne. Den utraditionelle melding kommer, efter at et underskud før sommer på 28,4 mio. kr. nu står til at vokse til 50-70 mio. kr., inden året er omme

- Nogle gange kan man få brug for andre øjne på tingene. Jeg har stor tillid til mine medarbejdere, og de er dygtige. Men vi kan ikke udelukke, at noget kan gøres smartere. Der kan være blinde pletter i egen forvaltning, siger hun forklarende til Fyens Stiftstidende 

Hun har ikke lagt sig fast på, om den eksterne bistand skal hentes ind i form af et privat konsulentfirma, Socialstyrelsen eller den taskforce, som Socialstyrelsen sammen med Ankestyrelsen tilbyder landets kommuner. Sidstnævnte har hun tidligere afvist, men 'man modnes, når man som jeg nu for sjette år i træk skal bøvle med det her område', siger Susanne Crawley Larsen til avisen.

Børn- og ungeudvalget skal i næste uge tage stilling til, om det er med på rådmandens idé om ekstern bistand. Susanne Crawley Larsen har også vendt spørgsmålet med med borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der er enig i behovet for friske øjne på sagen. Han erklærer sig 'forbandet over, at vi igen står i det morads'.

- Det er meget alvorligt, når tingene ændrer sig så meget på så kort tid. Og så må vi bide i det sure æble og få en kulegravning, så vi kan træffe de rigtige beslutninger om, hvordan vi på den lange bane genopretter det her område, siger han til avisen.

mk