DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Øresund har et gigantisk produktionspotentiale

HOVEDSTADEN / SJÆLLAND / KØBENHAVN: Arbejdsformidling og uddannelsestilbud, der dækker begge sider af sundet, kortlægning af, hvordan arbejdsmarkedet ser ud i Greater Copenhagen-regionen og lavere priser for at krydse Øresund. Det er nogle af forslagene i et kommende arbejdsmarkedscharter, som er udviklet i det dansk-svenske Greater Copenhagen-samarbejde, som fredag blev præsenteret på et topmøde på Københavns Rådhus.

I arbejdet med charteret viser beregninger, at produktivitetspotentialet kan blive to mia. danske kr. årligt, hvis arbejdsmarkedet i Greater Copenhagen bliver forbedret.  Frank Jensen (S), overborgmester i København, var vært for dagens møde, som også var afslutningen på hans formandsskab i 2019 for Greater Copenhagen-samarbejdet.

- 2019 har været et nyt kapitel i Greater Copenhagen. Vi fik Region Halland som nyt medlem, og vi håber, at de føler sig velkomne. I 2020 banker Region Blekinge måske på vores dør, det vil være en stor glæde. Sammen er vi en stor spiller – fire regioner, 85 kommuner og mere end 4,3 mio. indbyggere, siger han.

MG