DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Ombudsmanden vil undersøge Skats vejledning af boligejere

Folketingets Ombudsmand går ind i sager, hvor Skat tre- og firdoblede sin egen forhåndsvurdering af grundværdier.
21. AUG 2019 6.26

Folketingets Ombudsmand vil undersøge, om Skat har vildledt købere af nye boliger og foretaget forkerte vurderinger af ejendommene. Det oplyser Ombudsmanden i et brev til 29 boligejere, skriver Politiken.

Boligejerne har klaget over, at Skat har lokket dem i en skattefælde med en forhåndsvurdering af grundværdier for rækkehuse i Københavns Nordhavn, som blev firdoblet ved den endelige vurdering og derfor også udløste en grundskyld på et fire gange så stort beløb, som familierne havde regnet med.

Det samme er senere sket for køberne af andre 11 rækkehuse, også i Nordhavn. Her blev grundværdierne og dermed skatteregningen mere end tredoblet i forhold til Skats vejledende udtalelse, skriver Politiken.

Andre købere af projektboliger eller nye ejendomme, der endnu ikke er vurderet, kan på samme måde få et skattesmæk, som de ikke har været forberedt på, og derfor har ombudsmanden selv besluttet at indlede en undersøgelse af, hvordan Vurderingsstyrelsen behandler sagerne.

- Der er tale om sager, som har stor betydning for dem, der har klaget, og som måske også kan berøre andre, siger Lisbeth Adserballe, der er chef for skatteområdet hos Folketingets Ombudsmand, til Politiken.

I efteråret 2018 afviste Skat den klage, som beboerne havde indgivet. Både Skat og Vurderingsstyrelsen, som overtog opgaven fra Skat, samt ejendomsmæglerne fraskrev sig ansvaret for vurderingerne.

Ritzau