DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Parkeringskontrol fortsætter i Frederikshavn trods underskud

KORT NYT13. AUG 2019 7.19

FREDERIKSHAVN: Mens flere kommuner efter en lovændring har fravalgt at fortsætte parkeringskontroller, fordi 70 pct. af indtægterne skal afleveres til staten, holder Frederikshavn Kommune fast i den gamle ordning. Teknisk udvalg i Frederikshavn Kommune har på et møde mandag aften besluttet, at man også fremover vil have parkeringskontrollanter på gaderne. Det fortæller formanden for udvalget, Karsten Thomsen (S), til TV2 Nord. 

En lovændring for nyligt har ellers betydet, at mange kommuner landet over har fravalgt at tjekke op på bilisternes parkeringer, fordi op mod 70 pct. af indtægterne for bøderne skal afleveres til staten, og det dermed ikke kan betale sig at have folk til at kontrollere parkeringerne. I Frederikshavn Kommune mener man dog, at man ikke kan undvære kontrollerne. Især i Skagen ser man et stort behov for kontrol. 

- I de perioder, hvor parkeringsvagterne er til stede i Skagen, er der så mange besøgende, at behovet for vagterne er stort. Det vil skabe for meget kaos, hvis der ikke er en person til at vejlede. Så vi betragter parkeringskontrollen som en service til skagboerne og byens turister, siger Karsten Thomsen.

MG