DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Politiker politianmeldt for bedrageri

Et nordjysk regionsrådsmedlem er blevet politianmeldt for bedrageri, oplyser Region Nordjylland.

NORDJYLLAND: Region Nordjylland har i dag, tirsdag, meldt regionsrådsmedlem Tina Juul Kjellberg (S) til politiet. Der er tale om en bedragerisag, og politiet skal nu i gang med at se nærmere på sagen. Det oplyser regionen. 

Det drejer sig om en periode på fire år, hvor politikeren ifølge regionens oplysninger har fået udbetalt omkring 728.000 kr. i tabt arbejdsfortjeneste for et arbejde, hun ikke har haft.

- Jeg er meget rystet over at finde ud af, at en kollega, ud fra den viden vi har, har svindlet med skatteydernes penge. Det er dybt forkasteligt. Jeg har derfor anmeldt sagen til Nordjyllands Politi i dag og samtidig med dette, har Tina valgt at træde ud af regionsrådet med virkning fra 26. marts, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

- Det er selvfølgelig uacceptabelt. Det er forkasteligt. Det er skatteydernes penge. Så da tingene ikke rigtigt stemte, måtte vi politianmelde vedkommende, siger Ulla Astman.

Tina Juul Kjellberg er gået til bekendelse, efter at Region Nordjylland blev opmærksom på mistænkelige forhold omkring hende.

Det er Region Nordjylland, der har udbetalt kompensation for tabt arbejdsfortjeneste til politikeren.

En gang om året beder regionen om dokumentation for ansættelse og lønforhold fra sine regionsrådsmedlemmer. Trods flere rykkere har Tina Juul Kjellberg ikke indleveret den fornødne dokumentation for de sidste to år.

En ekstern revision har løbende tjekket politikerens løn- og ansættelsesforhold gennem de sidste år. De første to år, som hun menes at have begået bedrageri, blev den indsendte dokumentation godkendt.

Hvorvidt Tina Juul Kjellberg selv har fabrikeret denne information, er uvist. Regionen blev først mistænksom, da den ikke kunne få udleveret dokumentation for hendes løn- og arbejdsforhold de seneste to år.

Nordjyllands Politi bekræfter, at det har modtaget en anmeldelse mod et regionsrådsmedlem for bedrageri. 

MG / Ritzau

Opdateret den 13. marts, kl. 6.23.