DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Politikere hiver ministre ind i strid om flygtninge-regning

AABENRAA: Flere sønderjyske folketingspolitikere hiver nu flere ministre ind i en strid mellem Aabenraa Kommune og Rigspolitiet, skriver JydskeVestkysten. Det sker, efter at politiet mener, at kommunen skal betale en regning på omkring en halv mio. kr. for indkvartering og forplejning til flygtninge og migranter i efteråret 2015. Kommunen mener derimod, at regningen bør betales af politiet, fordi det ifølge Aabenraa var politiet, som bad om hjælp til indkvartering og forplejning under flygtningekrisen. 

- Jeg mener, det mest oplagte er, at Udlændingestyrelsen eller Udlændinge- og Integrationsministriet betaler for det. Det skal hverken være politiet eller Aabenraa Kommune, for det vedrører ikke dem, synes jeg. Det er helt urimeligt, at der er kommuner, der betaler, fordi de har en bestemt beliggenhed, siger Peter Kofod (DF), til JydskeVestkysten. Han vil tage sagen op med 'den relevante minister.'

Også folketingmedlem for Socialdemokratiet Jesper Petersen mener, at det er urimeligt, at kommuner 'skal sidde tilbage med regningen, bare fordi de ligger tæt op ad grænsen,' og han vil derfor hive økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) ind i sagen. Hos S-partikollegaen Benny Engelbrecht lyder reaktionen til avisen, at han vil tage kontakt til justitsministeren Søren Pape Poulsen (K) for at få en afklaring på sagen.

thb