DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Politikere i kovending - hyrer alligevel to nye direktører

KORT NYT10. DEC 2019 8.34

FREDERICIA: For et år siden vedtog byrådet en ny koncernmodel for Fredericia Kommune, som indebar, at kommunaldirektøren skulle stå alene i spidsen for den 4.000 mand store organisation i samarbejde med en række koncernchefer. For en uge siden dumpede samme partier til dels modellen og besluttede at ansætte to koncerndirektører. Det udløser en lønudgift på over to mio. kr. I dag erkender flere politikere, at beslutningen sidste år blev truffet lidt vel hurtigt, skriver Fredericia Dagblad.

- Det gjorde vi måske, men omvendt synes jeg, at det er godt, at vi nu reagerer hurtigt. Vi har ikke mindst lyttet til medarbejderne, som pegede på kritik af ledelsen under budgetforhandlingerne. Det var en kritik, der var hårdere, end jeg har set i de 10 år, jeg har været i byrådet. Det skulle vi reagere på, og det betød, at vi allerede i budgettet afsatte 1,5 mio. kr. til mere ledelse, siger Susanne Eilersen (DF).

Da den nye model blev meldt ud, stod det klart, at det ville medføre en besparelse på otte mio. kr. Nu er der afsat ekstra 1,5 mio. kr. til ledelse. Det skal dække udgiften sammen med en besparelse på en stilling som børne- og ungechef.

MG