DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Professorer til statsministeren: Forbud virker bedre end venlighed

Eksperter spørger, hvorfor Mette Frederiksen (S) ikke indfører dyre forbud, der kan medvirke til at begrænse coronasmitte.

I går langede statsminister Mette Frederiksen (S) ud efter folk, der ikke tager de fornødne forholdsregler for at forhindre coronasmitte. Men nogle af landets førende juridiske eksperter med indsigt i epidemiloven stiller nu spørgsmålstegn ved, om Mette Frederiksen selv er villig til at gøre nok. Noget, der kan blive endog meget dyrt for staten, skriver Ekstra Bladet.

- Hvis regeringen virkelig ønskede, at store arrangementer blev aflyst, så havde Mette Frederiksen mulighed for at forbyde arrangementerne i stedet for blot at henstille. Men det ville have den konsekvens, at så blev staten erstatningsansvarlig, påpeger professor Bent Ole Gram Mortensen i en fællesskab med kollegerne Flemming Goldberg Larsen og Kristina Siig, fra Juridisk Institut på Syddansk Universitet (SDU).

- Lukker man landet ned med henvisning til epidemiloven, kan der nemlig hurtigt komme betydelige erstatningskrav, som kan være medvirkende til, der ikke længere er ressourcer til pædagoger og andre formål, som regeringen ønsker at tilgodese, siger Bent Ole Gram Mortensen.

Mette Frederiksen har flere gange sagt, at regeringen gør det fornødne for at inddæmme virusset.

MG