DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Simon Jeppesen, Ritzau Scanpix

Rådmand vil have skærpet tilsyn med Brabrand Boligforening

En af landets største boligforeninger satte gang i 100 mio. kr.'s renovering uden tilladelse fra Aarhus Byråd.
22. MAR 2019 10.43

AARHUS: Miljø- og teknikrådmand Bünyamin Simsek (V) vil sætte Brabrand Boligforening under skærpet tilsyn, efter at den i strid med reglerne har påbegyndt et renoveringsprojekt af en boligblok, uden at sagen har været for Aarhus Byråd.

Projektet har et budget på 108 mio. kr., en fordyrelse på 20 mio. kr. i forhold til det planlagte, og det faktiske byggearbejde er så langt fremme, at 'set fra et samfundsperspektiv er det simpelthen for dyrt at annullere', siger Bünyamin Simsek i en kommentar. I stedet ønsker han Brabrand Boligforenings byggesager under skærpet tilsyn, så der ikke kan ske gentagelser.

- Det er kritisabelt, at Brabrand Boligforening har set stort på reglerne og frataget Aarhus Byråd muligheden for at drøfte, hvordan pengene bedst bliver brugt i Gellerup og Toveshøj. Byrådet er meget opsat på at præge udviklingen i en positiv retning, men det kan vi ikke, hvis vi ikke er med til at bestemme, om vi sætter gamle boliger i stand, eller i stedet bygger nye boliger, begrunder han.

Brabrand Boligforening er en af landets største med 5.000 boliger i blandt andet Gellerupparken. Under den igangværende renovering er der allerede udført arbejde for 37 mio. kr. alene i håndværkerlønninger, og 60 pct. af arbejdet er udført.

Med det skærpede tilsyn følger derfor også en tilladelse til at færdiggøre renoveringen. Magistraten tager stilling til sagen mandag.

mk