DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Regeringen og DF dropper omprioriteringsbidrag på erhvervsskoler

Erhvervsskolerne fritages for omprioriteringsbidrag fra næste år ifølge aftale mellem regeringen og DF
5. NOV 2018 13.55

Erhvervsskolerne slipper de kommende år for at skulle finde to pct. besparelser årligt på driftsbudgettet, som det ellers var regeringens plan. I forbindelse med forhandlingerne om næste års finanslov er regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om at droppe det såkaldte omprioriteringsbidrag i den første delaftale om finansloven.

- Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om, at der er behov for en ekstraordinær indsats for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Vi har behov for mennesker, der kan bruge både hovedet og hænderne. Det skaber vækst og nye job, som vi har brug for, siger finansminister Kristian Jensen (V) om aftalen.

Dansk Folkeparti havde en fjernelse af omprioriteringsbidraget som et af sine hovedkrav inden forhandlingerne med regeringen. Allerede da regeringen præsenterede sit erhvervsskoleudspil i midten af september, efterlyste partiet en anden finansiering end den, regeringen foreslog.

Regeringen vil styrke erhvervsskolerne med to mia. kr. de kommende år, men næsten tre fjerdedele af pengene skulle komme fra omprioriteringsbidraget og dermed skolernes egne kasser.

Regeringen og Dansk Folkeparti fastslår i aftalen, at der er behov for 'konkrete initiativer til at styrke søgningen til og gennemførelsen af erhvervsuddannelserne'. Regeringen og Dansk Folkeparti vil sikre forslagene om GF1, GF+, obligatorisk prøve i de praksisfaglige valgfag, understøttelse af 10. klasse på erhvervsuddannelserne, understøttelse af ungdomsmiljøer, kommunale målsætninger om søgning til EUD samt styrket kvalitetstilsyn, lyder det i aftalen.

Aftaleparterne er enige om, at øvrige elementer i regeringens udspil ’Fra folkeskole til faglært – erhvervsuddannelser til fremtiden’ vil skulle nedjusteres i lyset af annulleringen af omprioriteringsbidraget.

Ritzau / eo