DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Regionen siger nej - op til Slagelse at drive hospice

KORT NYT23. AUG 2019 14.03

SLAGELSE: Korsør Hospice Støtteforening arbejder for at omdanne Korsørs gamle sygehus til et hospice. Pengene til at renovere bygningen blev fundet på finansloven, men pengene til driften mangler stadig. Region Sjælland ønsker ikke at bidrage til driften, så støtteforeningen håber, at Slagelse Kommune vil betale de 16 mio. kr., det vil koste at drifte et hospice, skriver TV2 Øst.

Forebyggelses- og Seniorudvalget i Slagelse Kommune har haft Korsør Hospice på dagsordenen, og her har et enigt udvalg sendt spørgsmålet om driftsmidler til Korsør Hospice videre til de budgetforhandlinger, Slagelse Kommune står overfor. Der ligger allerede et hospice i Bandholm på Lolland, et i Roskilde og et i Dianalund, henholdsvist 132 kilometer, 81 kilometer og 43 kilometer fra Korsør.

- Det er svært ikke at være positivt stemt over for ideen om et hospice i Korsør eller Slagelse. Men det, der er det springende punkt, det er at finde pengene til det. For at sige det lige ud: Det er ikke billigt, siger John Dyrby (S), borgmester i Slagelse.

MG