DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Regioner i strid om overbetaling for kræftforløb

KORT NYT22. NOV 2019 12.33

NORDJYLLAND / MIDTJYLLAND: En strid om 'overbetaling' til kræftbehandling til nordjyske børn får Region Nordjylland til at kritisere Region Midtjylland. Nu vil den nordjyske regionsformand, Ulla Astman (S), tage sagen op med den midtjyske formand, Anders Kühnau (S). Det skriver Nordjyske. 

- Der er overhovedet ingen diskussion om, at børnene skulle til behandling i Aarhus, hvor specialeansvaret ligger. Diskussionen drejer sig alene om prisen på alle de gange, børnene har været til behandling på Aarhus Universitetshospital, der har krævet en meget høj pris, som vi altså mener er for høj, siger Ulla Astman.

De to regioner har forsøgt at løse striden om betalingen, men uden held indtil videre. Nordjylland mener, at Midtjylland får en overbetaling på omkring 20 mio. kr., blandt andet på grund prisændringer på medicin og forfejlet metode. Midtjylland har tilbudt at sløjfe et særligt tillæg, hvilket ville svare til en rabat på 4,5 mio. kr, men det har Nordjylland afvist, hvorfor sagen nu skal højere op i systemet. 

esl