DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Regioner kræver 2,1 mia. kr. ekstra til sundhedsvæsnet

Danske Regioner kridter banen op til økonomiforhandlinger med krav om ekstra penge til blandt andet flere ældre og stigende medicinudgifter.

Danske Regioner varmer op til årets økonomiforhandlinger med regeringen med et krav om 2,1 mia. kr. ekstra til sundhedsvæsnet. Ifølge regionerne er det flere ældre, stigende medicinudgifter og nye behandlingstilbud, der øger behovet for flere ressourcer.

Også coronapandemien har lagt et pres på sundhedsvæsnet, siger Danske Regioners formand, Syddanmarks regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Samtidig er det ingen hemmelighed, at der også inden krisen blev løbet rigtig stærkt. Så hvis der også efter covid-19 skal være et sundhedsvæsen, som skal kunne tilbyde patienterne behandling i verdensklasse, kræver det investeringer fra regeringen nu og her, siger hun.

Flere ældre

Sidste års økonomiaftale tilførte regionerne og sundhedsvæsnet 3,1 mia., kr. til at dække de ekstra udgifter, der er opstået i forbindelse med coronakrisen.

- Det er godt, at vi får betalt vores coronaregninger, men der er også meget andet i sundhedsvæsnet, der presser sig på. Ved forhandlingerne vil vi derfor have fuldt fokus på at sikre holdbare økonomiske rammer til at løse de mange andre opgaver, der ligger foran os, siger Stephanie Lose.

Med sidste års økonomiaftale blev der også givet 1,3 mia. kr. til generel drift. Ifølge Danske Regioner viser beregninger fra Finansministeriet, at regionerne har brug for mindst en mia. kr. ekstra årligt alene for at opretholde status quo i sundhedsvæsenet, når antallet af ældre vokser.

Men også udgifterne til medicin er steget over en årrække, bemærker regionerne, og listen over nye og forbedrede behandlingstilbud vokser. Forhandlingerne mellem Danske Regioner og regeringen begynder næste mandag 17. maj.

Ritzau