DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Mads Jensen, Biofoto, Ritzau Scanpix

Regionerne fremrykker investeringer for knap en mia. kr.

Renoverings- og anlægsprojekter fremskyndes til i år for at understøtte byggebranchen.

De fem regioner planlægger at fremrykke renoverings- og anlægsprojekter for i alt næsten en mia. kr., efter at anlægsloftet midlertidigt er suspenderet i 2020, oplyser Danske Regioner.

Regeringen og Danske Regioner har aftalt, at regionerne ligesom kommunerne kan sætte flere anlægsprojekter i gang for at være med til at holde hånden under lokale virksomheder og medarbejdere under coronakrisen.

De enkelte regioner planlægger at fremrykke investeringer på mellem 130 mio. kr. og 275 mio. kr. hver. Blandt investeringerne er renoveringer af tag, facader og vinduer, ombygning af eksisterende bygninger til nye formål samt udbygning af eksempelvis solcelleanlæg og parkeringspladser.

Alle er projekter, som regionerne har kunnet fremrykke uden at forstyrre hospitalsdriften. Det betyder også, at det ikke har været muligt at fremrykke alle anlægsprojekter, som er på tegnebrættet. Derudover har regionerne hovedsageligt forsøgt at fremrykke anlægsinvesteringer og projekter, der kan igangsættes og færdiggøres i 2020.

- Der er ingen tvivl om, at der er et stort behov for anlægsinvesteringer ude i de enkelte regioner – også flere end vores økonomi og anlægsloftet kan bære. Så vi er glade for det suspenderende anlægsloft i år, men håber også, at der fremover kommer bedre muligheder for at modernisere vores faciliteter, så vi kan bevare et moderne og funktionelt sundhedsvæsen, siger formand for Dansk Regioner Stephanie Lose (V) i en kommentar.

mk