DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Regionsaftale skaffer hårdt tiltrængte midler til Skejby

Aarhus Universitetshospital har fået en økonomisk håndsrækning på 100 mio. kr., og der kan være flere penge på vej.

MIDTJYLLAND: Der har været protester fra sygeplejersker, læger og andet personale på Aarhus Universitetshospital over de besparelser, som hospitalet står over for og allerede er blevet ramt af. Og nu er deres protester blevet hørt.

Den nye regering og Danske Regioner har netop indgået en aftale om regionernes økonomi for 2020, og i den aftale er der afsat 100 mio. kr. til Aarhus Universitetshospital.

Og pengene falder på et tørt sted. Hospitalet skal spare 150 mio. kr. i 2019 og til sammen 425 mio. kr. over de næste fire år.

- Det er enestående. Det er der ikke andre hospitaler, der får. Det kan vi kun være tilfredse med, siger Anders Kühnau (S), der er formand for Region Midtjylland, til TV2 Østjylland.

De fem regioner får derudover et løft på 1,5 mia. kr. i 2020. Sidste gang fik de en mia. kr.

Anders Kühnau vil indstille til regionsrådet, at regionens del af de ekstra penge, 180 mio. kr., skal gå til AUH. Det vil betyde, at AUH vil kunne sløjfe alle besparelser fra og med 2020.

- Det vil være en kæmpe håndsrækning til AUH, der ikke skal bruge tid på at finde ekstra besparelser, siger Anders Kühnau og tilføjer, at han ikke kan træffe beslutningen alene.

- Alting bliver ikke let. Det er noget, jeg skal igennem med på regionsrådet, fordi de også er pressede på andre hospitaler.

Skal stadig nedlægge 180 stillinger
Aarhus Universitetshospital skal fortsat spare 150 mio. kr. i 2019 og nedlægge 180 stillinger, men på trods af det vækker aftalen stadig glæde på hospitalet.

- Jeg synes jo, at den samlede aftale er rigtig interessant. Den er interessant for sundhedsvæsenet og for AUH, siger Poul Blaabjerg, der hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital til TV2 Østjylland.

- Det er det, der kan være med til at give AUH et løft, så vi kan udnytte de rammer, vi har fået. Vi har været i flytte- og sparemode. Vi har brug for at arbejde med udvikling og komme ud af dødvande, tilføjer han.

MG