DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Regionshospital skal spare sengepladser og stillinger

KORT NYT19. SEP 2019 8.40

NORDJYLLAND: For at indhente et større overforbrug på årets budget, sætter Regionshospital Nordjylland nu ind med besparelser. For patienterne vil det ikke betyde nogen mærkbar forskel, mener ledelsen, men det kommer til at koste både sengepladser og ansættelser, skriver Nordjyske.

Planen blev mandag godkendt af regionens forretningsudvalg og har som mål i år at halvere det forventede underskud på 10-15 mio. kr. Dermed kommer hospitalet ikke helt i nul, og det betyder, at regionen skal dække ind et andet sted. Hospitalet kan endnu ikke nu pege på, hvor mange stillinger der kan spares. I første halvdel af 2020 er målet at nedlægge cirka ti sengepladser ud af i alt 230 på matriklerne i Hjørring og Frederikshavn.

 - Vi havde ønsket at se, at hospitalets budget var i balance, og det var også det, vi var stillet i udsigt med den handleplan, som hospitalet lagde frem i starten af året, så det er klart, at det ikke er tilfredsstillende. Der skal bringes balance i tingene, for ellers vil det bare forfølge hospitalet i de næste år, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

MG