DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Regionsråd skal stoppe før tid men får løn også for det sidste år

Det sidste år af valgperioden bliver der ikke noget at lave for regionsrådsmedlemmerne, men vederlagene fortsætter.
16. JAN 2019 13.42

Tidsplanen for regeringens sundhedsreform indebærer, at regionsrådene skal stoppe med udgangen af 2020, så de nyetablerede instanser kan overtage fra 2021 og frem. Men regionsrådsmedlemmerne er valgt for en fireårig periode, altså inklusiv 2021, og ifølge udspillet til sundhedsreform skal de aflønnes som hidtil også i det sidste år, selvom der ikke vil blive holdt møder.

Aflønningen omfatter et årligt vederlag samt udvalgsvederlag og tillæg for hjemmeboende børn. Dette gælder de menige regionsrådsmedlemmer.

Regionsrådsformændene fortsætter også med fuldt vederlag i 2021, og oveni tæller 2021 med i den eftervederlagsgivende funktionstid, hvor et år giver halvanden måneds ekstra eftervederlag. Dog vil der ske modregning efter samme regler som for folketingsmedlemmer, hvis de finder nyt job i løbet af 2021.

Eftervederlaget vil derimod kun blive beskåret, hvis en regionsrådsformand får et andet fuldtidsbetalt politisk hverv som fx folketingsmedlem, minister, borgmester eller rådmand. Pensionsmæssigt vil regionernes nedlæggelse heller ikke koste regionsrådsformændene noget. Pensionen vil svare til, at de havde fortsat perioden ud.