DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Rent rød budgetaftale i Hjørring med bevilget skattestigning

2020 og 2021 er hjemme, erklærer budgetaftalen, derefter håber man, at en udligningsreform vil klare 2022 og 2023.

HJØRRING: Endnu en kommune har meldt sig med en budgetaftale med en skattestigning, denne gang Hjørring med 0,2 procentpoint svarende til 20 mio. kr., en smule under de 22,9 mio. kr. som Indenrigsministeriet har sagt god for. Et rent rødt budget med 18 af 31 mandater bag.

Aftalepartierne er Socialdemokratiet, Lokallisten, SF og Enhedslisten, mens Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og løsgænger Ivan Leth (eks-S) står udenfor.

Budgetpartierne erklærer i aftaleteksten kommunens økonomiske udfordringer løst i 2020 og 2021, men ikke helt i de sidste to overslagsår. Den del er udsat, til man kender indholdet af en fremtidig udligningsreform.

Til gengæld rummer 2020-delen af budgetaftalen ingen besparelser og reduktioner, udover hvad der ligger fra 2019-budgetaftalen, og aftalepartierne erklærer som deres intention, at der skal tilføres flere penge til normeringer på daginstitutionsområdet. Intentionen baserer sig dog på den forventning, at pengene til formålet vil komme med finansloven.

På anlægssiden er der blandt udgifterne seks mio. kr, i 2020 til brandsikkerhed på plejehjemmene, til gengæld inddrages en buffer til infrastruktur, vedligeholdelse og klimahændelser, i alt 9,4 mio. kr. fordelt med 3,9 mio. kr. i 2020 og faldende beløb i overslagsårene.

Se budgetaftalen.