DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Robotter tager over i svømmehallen

KORT NYT29. NOV 2019 14.26

ODENSE: I løbet af 2020 vil det kun være muligt at købe billet til svømmehaller i Odense Kommune via en såkaldt Nem Billet. Billetlugen og den personlige betjening skal derfor udfases. Badende siger farvel til den personlige betjening i svømmehallen Klosterbakken og må i stedet lukke sig ind ved at vise en QR-kode på telefonen. Det skriver TV2 Fyn.

I løbet af 2020 vil borgere kun få adgang til Klosterbakkens bassiner ved at bruge billetsystemet Nem Billet. Systemet bruges allerede i svømmehallen Universitetet, hvor man kan købe adgang ved en automat eller på sin mobil. Der er to grunde til, at den personlige betjening bliver erstattet af et digitalt system. Den første er, at kommunen skal spare, og den anden er en digitaliseringsstrategi. 

- Den går ud på, at hvis et job kan overtages af digitalisering eller maskiner, så skal det det. Vi laver væsentligt om. Når man kommer ind, er man vant til at møde et menneske nu. Det er faktisk det, vi rigtig gerne vil i vores idrætsfaciliteter, men som sagt er der nogle grunde til, at vi gør noget andet, siger Rune Bille, chef for fritid og folkeoplysning i Odense Kommune.

MG