DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Rødligt Ballerup-flertal vil hverken sætte skatten op eller ned

Tidligere års budgetenighed holdt ikke i år. Skatten skilte de blå fra.

BALLERUP: Efter budgetenighed de første to år af denne valgperiode har budgetaftalen for 2021 et rødligt flertal bag sig, mens de blå står udenfor. Aftalen gør sig bemærket ved ikke at røre ved skatten, selv om kommunen med Indenrigsministeriets velsignelse kunne have sat den både op og ned.

Netop skattespørgsmålet er ifølge Ballerup Bladet årsag til, at Venstre og De Konservative ikke ville gå med i budgetaftalen, selv om de ellers er enige i det meste. Men altså ikke flertallets nej til en skattelettelse, som en favorabel kompensationsordning ville have minimeret effekten af.

Ballerup havde søgt og fået lov til at sætte skatten ned med 0,1 procentpoint svarende til en mistet årlig skatteindtægt på 9 mio kr., som statslig kompensation ville have reduceret til under en mio. kr. årligt de første år. Modsat havde Ballerup tillige som en kommune med tab på udligningsreformen mulighed for at søge om at sætte skatten op svarende til 3 mio. kr., men begge muligheder blev altså fravalgt.

Partierne bag budgetaftalen er Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF, i alt 21 af byrådets 25 mandater. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt på byrådsmøde 5. oktober.

 

Se budgetaftalen.