DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Rykkerindsats skraber 125 mio. kr. ind i offentlig gæld

Gældsstyrelsen rykker i disse uger mere end 90.000 danskere for deres gæld til det offentlige. Foreløbigt har skyldnerne tilbagebetalt knap 125 mio. kr. til statskassen.
12. AUG 2019 12.53

Gældsstyrelsen har med en målrettet rykkerindsats taget endnu et vigtigt skridt for at få gældsinddrivelsen tilbage på sporet. Henover sommeren 2019 udsender styrelsen rykkere til mere end 90.000 borgere og virksomheder, oplyser styrelsen.

I begyndelsen af august har cirka 49.000 skyldnere fået tilsendt en rykkerskrivelse. Det har på nuværende tidspunkt fået mere end 12.000 til at betale hele eller dele af deres gæld til det offentlige. I alt har det sendt 125 mio. kr. i statskassen. Et beløb, der forventes at stige i den kommende tid.

- Med den her indsats er næsten 5.000 borgere blevet gældfri til det offentlige. Det er rigtig positivt, at rigtig mange betaler deres gæld – både for samfundet, men også for den enkelte borger. Vi forventer, at endnu flere vil blive gældfri, når vi fortsætter ind-satsen med at udsende rykkere i de kommende uger og måneder, siger direktør i Gældsstyrelsen Lars Nordahl Lemvigh.

Afdragsordning for 90 mio. kr.
Det er Gældsstyrelsens opgave at inddrive den gæld til det offentlige, som andre offentlige myndigheder ikke har kunnet opkræve. Rykkerbreve er et af flere værktøjer, som Gældsstyrelsen bruger til at inddrive borgere og virksomheders gæld til det offentlige. En skyldner kan fx også blive trukket i sin løn eller få foretaget udlæg i sine aktiver.

På nuværende tidspunkt har udsendelsen af rykkerbrevene ført til, at cirka 2.300 skyldnere har indgået en afdragsordning for gæld på cirka 90 mio. kr.

Samlet set har rykkerindsatsen medført, at der enten er afdraget eller vil blive afdraget cirka 215 mio. kr.

MG