DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

S-borgmestre går i rette med regeringens kommunaludspil

Regeringens forslag til en ny omfordeling af penge mellem kommunerne vil koste velfærd, lyder det fra flere socialdemokratiske borgmestre.
31. JAN 2020 6.23
TEMA: Udligning

S-regeringens udspil til en reform af den økonomiske omfordeling mellem kommunerne får hårde ord med på vejen af en række af partiets egne borgmestre.

Forslaget skal ifølge regeringen sikre 'råd til velfærd i alle kommuner', men blandt andre 12 socialdemokratisk ledede kommuner vil tabe penge, og det møder kritik, skriver Jyllands-Posten.

'Jeg ender med velfærdsbesparelser', siger Roskildes borgmester, Tomas Breddam (S).

Lejres borgmester, Carsten Rasmussen (S), er kritisk over for den 'Robin Hood-retorik', som regeringen ifølge ham har brugt om udspillet, fordi kommuner som blandt andre Odense og Vejle står til at få penge, mens Lejre vil tabe på øvelsen.

- De har ikke haft helt styr på geografien, når de i flere dage har stået og sagt, at det er de rige nordsjællandske kommuner, der skal betale. Der ligger vi i hvert fald ikke, siger han.

Heller ikke borgmesteren i Skanderborg er imponeret. Også Furesøs socialdemokratiske borgmester, Ole Bondo Christensen, finder det 'helt uholdbart', at hans kommune skal betale mere, mens Favrskovs borgmester, Nils Borring (S), er 'overrasket' over, hvor skævt udspillet rammer.

I en mail fastholder social- og indenrigsminister Astrid Krag, at udspillet vil tage penge fra 'de velstillede' kommuner.

ka