DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

S i Solrød splittet over 2020-budget med ekstra 'partnerskab'

Socialdemokratiets gruppeformand er ikke gruppeformand længere, efter at han udenom sine partifæller gik med i en aftale om budgetpartnerskab 'for resten af byrådsperioden'.

SOLRØD: To tredjedeles budgetenighed i Solrød Byråd har kostet tre fjerdedeles partiuenighed i Socialdemokratiet, hvis viceborgmester og hidtidige gruppeformand Claus Redder Madsen har trodset sine tre partifæller i byrådet og er gået med i budgetaftalen.

Gruppeformand er han derfor ikke længere, og partiets nummer to, Jonas Ring Madsen, er nu fungerende på posten. Den socialdemokratiske gruppe 'vil konstituere sig formelt hurtigst muligt', og den lokale partribestyrelse vil tage stilling til eventuelle yderligere konsekvenser, oplyser Jonas Ring Madsen til sn.dk.

Foruden den socialdemokratiske enegænger er aftaleparterne bag budgettet Venstre, De Konservative, Havdruplisten og SF, i alt 13 af byrådets 19 mandater. Foruden resten af Socialdemokratiet står de tre enmandspartier Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Radikale udenfor.

Striden mellem dem, der er med, og dem der ikke er, skyldes blandt andet, at budgetenigheden om de to første overslagsår 2021 og 2022 i budgetaftalen betegnes som et 'partnerskab om budget for resten af byrådsperioden' - et afkald på handlefrihed som den socialdemokratiets gruppes flertal i en udtalelelse fra den fungerende gruppeformand Jonas Ring Madsen kalder 'usundt for det brede samarbejde i byrådet' og endda 'usundt for demokratiet'.

Indholdsmæssigt sikrer budgetaftalen et i store træk uændret serviceniveau. Aftalepartierne har valgt selvbudgettering frem for statsgaranteret udskrivningsgrundlag, hvilket skulle give kommunen en gevinst på 16 mio. kr. Budgettet andenbehandles i Solråd Byråd 4. november.

 

Se budgetaftalen.