DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job
Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix

SF sætter tal på sine krav til minimumsnormeringer

Desuden skal tilbud til borgerne gøres økonomisk neutrale for kommunerne for at bekæmpe kassetænkning.
22. AUG 2019 13.38

En voksen for hver tre børn i vuggestuerne, en voksen for hver seks børn i børnehaverne. Sådan skal det være i 2025, og allerede på finansloven for 2020 skal der afsættes de første penge til det, sagde partiformand Pia Olsen Dyhr på et pressemøde torsdag i forbindelse med SF's sommergruppemøde.

Enigheden i forståelsespapiret mellem regeringen og dens støttepartier rækker til minimumsnormeringer i daginstitutionerne uden nærmere specifikation af niveauet, og her er SF's bidrag så de én-til-tre og én-til-seks. Men partiet hopper også gerne med på den sikring mod alenearbejde i ydertimerne, som Enhedslisten fremlagde på sit sommergruppepressemøde dagen forinden, sagde Pia Olsen Dyhr.

På området for førtidspensioner lancerede politisk ordfører Karsten Hønge et ønske om, at diverse tilbud til borgerne gøres økonomisk neutrale for kommunerne. Hensigten er at fjerne det incitament til kassetænkning, der kunne være i at sortere i tilbuddene alt efter hvilken offentlig instans, der får regningen.

- Flere skal have førtidspension, og de skal have det hurtigere, sagde Karsten Hønge.

 

dknyt dækker pressemøderne ved partiernes sommergruppemøder med særligt blik for lokalpolitiske emner.