DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Morten Stricker, Ritzau Scanpix

Sjælland vil omplacere 100 ansatte

Efter Region Sjælland varslede op mod 317 fyringer, er antallet nu nedbragt til 198

SJÆLLAND: For to uger siden meddelte Region Sjælland, at op imod 317 medarbejdere skal afskediges som følge af budgetoverskridelser. Efterfølgende er antallet reduceret til 198, oplyser Region Sjælland.

Der har således været en stor indsats i gang med at omplaceret til ledige stillinger i stedet, og derfor vil 100 medarbejdere i løbet af ugen få tilbud om at blive på andre vilkår - mens afskedigelserne falder til andre. 

 - Midt i en svær tid er det trods alt et lyspunkt, at der nu er skabt mulighed for at nedbringe antallet af afskedigelser markant. Vi er endnu ikke færdige med processen og arbejder hver dag for at tallet bliver mindre. Vi frygtede op til 317 afskedigelser, og lige nu er der tale om op til 198 afskedigelser. 100 vil få mulighed for at fortsætte på andre vilkår, og det håber jeg, at de vil tage imod, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

I løbet af ugen vil de berørte medarbejdere få en partshøring om, at regionen vil afskedige eller ændre deres ansættelsesvilkår væsentligt. Resten af november måned vil regionen arbejde videre på at løse problemet, og 'det er håbet, at så mange af de varslede medarbejdere som muligt kan fortsætte i organisationen', lyder det.

Men der er begrænsninger, oplyser regionen. For eksempel kan medarbejdere komme til at opleve væsentligt længere transport eller andre vagtformer end hidtil. Derfor er det ikke så ligetil at omplacere alle medarbejdere, selvom der er ledige stilinger, lyder det også.

Afskedigelserne i Region Sjælland rammer hele organisationen på såvel sygehuse som i administrationen. Baggrunden er et generelt underskud på regionens 2019-budget i forlængelse af, at især Sjællands Universitetshospital skal indhente et underskud på 2018-budgettet.

eo