DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Skat bruger 300 mio. kr. årligt på advokatregninger

Udgifter til advokatbistand hos skattemyndighederne er steget markant på grund af flere problematiske sager.
17. JAN 2020 6.35

Problemerne i Skat koster ikke kun ekstra medarbejdere og nye udgifter til it-systemer. Det har også udløst årlige ekstraudgifter på knap 300 mio. kr. til advokater. Det skriver Politiken.

Skatteministeriet betalte i 2018 næsten 300 mio. kr. til statens faste advokat, Kammeradvokaten, for at få hjælp til at løse tre store problemsager. Det var den svigtende gældsinddrivelse, de fejlagtige ejendomsvurderinger og retsopgøret efter svindlen med udbytteskat for 12,4 mia. kr.

Det fremgår af en opgørelse, som skatteminister Morten Bødskov (S) har sendt til Folketingets skatteudvalg.

Det normale var tidligere, at Skatteministeriet brugte omkring 100 mio. kr. om året på advokater til retssager mod borgere, virksomheder og almindelige juridisk bistand.

Flere samlede udgifter
Men siden sammenbruddet i Skat stod klart for de fleste i 2015, er udgifterne til Kammeradvokaten steget markant, og i 2018 var ekstraregningen på næsten 300 mio. kr.

- Kammeradvokaten har således blandt andet bidraget til arbejdet med at udvikle nye systemer til henholdsvis ejendomsvurdering og gældsinddrivelse.

- På gældsområdet handler det blandt andet om at sikre, at vi ikke gentager fortidens fejl, hvor der gennem EFI (tidligere system til inddrivelse, red.) skete ulovlig inddrivelse af gæld, skriver ministeren ifølge Politiken.

Skatteminister Morten Bødskov skriver, at han er meget optaget af 'at nedbringe udgifterne til Kammeradvokaten'.

De samlede udgifter til skattevæsenet er i dag 40 pct. højere, end før den store sparemanøvre startede i 2006. Samtidig er udgiften 70 pct. højere end i 2014, da besparelserne var blevet skærpet. Antallet af ansatte er i dag også højere end i 2006.

Ritzau