DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Skat kræver nu over en mia. kr. af Bech-Bruun

KORT NYT17. APR 2020 6.09

Skatteforvaltningens erstatningskrav over for et af Danmarks største advokatfirmaer, Bech-Bruun, er endnu højere, end det hidtil har været fremme, skriver Politiken: 1.191.060.338 kr. 

Samtidig hævder Kammeradvokaten, som rejser kravet på vegne af Skatteforvaltningen, at Bech-Bruun ikke alene har leveret juridisk rådgivning til den tyske North Channel Bank, som har erkendt groft bedrageri over for den danske statskasse for 1,1 mia. kr. Det danske advokatfirma har 'haft en væsentlig rolle i forbindelse med tilrettelæggelsen af svindel-setuppet i NCB', og 'været helt inde i kernen af udformningen af setuppet, der kostede statskassen over 1,1 mia. kr.'.

Det fremgår af det ti sider lange brev med erstatningskravet, som Kammeradvokaten sendte til Bech-Bruun 2. april, og som Politiken er i besiddelse af. Men påstanden er 'vildledende og i strid med de faktiske forhold', skriver advokat Ole Spiermann fra advokatfirmaet Bruun & Hjejle, som repræsenterer Bech-Bruun i striden, i sit svar på kravet, hvor han også kalder Kammeradvokatens anklager 'grove' og 'usande'.

ka