DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Skatteborgerne betaler for milliondyr bygge-bommert

KORT NYT16. OKT 2019 8.07

AARHUS: Regningen til skatteborgerne i Aarhus kommer til at lyde på over 20 mio. kr. for kommunalt prestigebyggeri, som slog revner. Da den flaskegrønne kontorbygning på Grøndalsvej i Viby i 2012 stod klar til at huse 220 kommunale medarbejdere, blev den ellers betragtet som lidt af en sensation inden for energibesparelse og bæredygtighed, skriver Aarhus Stiftstidende.

Men kort efter byggeriet var opført, måtte medarbejdere på øverste etage opstille spande, så snart det regnede. Taget var utæt. Det var ikke lige den form for opsamling af regnvand, man havde tænkt sig. Utæthederne skyldtes 1.100 kvadratmeter fejlmonterede solpaneler øverst oppe. For at gøre ondt værre begyndte bygningens vartegn - den grønne facade - et stykke tid efter at revne, og da man var bange for, at de tunge glasplader kunne falde ned og skade besøgende eller ansatte, måtte der opsættes afspærringer.

Ansvaret for fadæsen var ikke sådan lige at få placeret. Der fulgte en næsten femårig skrivebordskrig med kommunens garantistiller, Atradius, som er et af verdens største kreditforsikringsselskaber. Undervejs tegnede der sig et stadigt mere tydeligt billede af, at det hele ville ende med, at skatteyderne for alvor måtte til lommerne. Renoveringsprisen kom til at lyde på 30,9 mio. kr. Kun ni mio. kr. bliver betalt af Atradius. Resten - næsten 22 mio. kr. - kommer skatteyderne til at betale. Byrådet har for længst bevilliget pengene.

MG