DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Skattecenter i Aarhus skal styrke international kontrol

KORT NYT26. APR 2021 6.17

AARHUS: Skattestyrelsen styrker indsatsen mod snyd med transfer pricing, der er prisfastsættelsen på varer og serviceydelser ved transaktioner internt i koncerner. Det skal ske med et nyt internationalt selskabsskattecenter i Aarhus. Det nye skattecenter kommer i forlængelse af, at styrelsen sidste år afsatte 60 ekstra årsværk til kontrollen af transfer pricing. Det skriver Skattestyrelsen.

OECD vurder, at 60 pct. af verdenshandlen sker internt i koncerner, så snyd med prisfastsættelserne kan have stor betydning for landes skatteprovenu. I de allerstørste sager på området har der været tale om beløb på flere mia. kr. I takt med globaliseringen er kontrollen med transfer pricing blevet mere kompleks, og den styrkede indsats, hvor indsatsen samles i Aarhus, udløber af en politisk aftale om at tilføre området flere ressourcer.

- Den fokuserede indsats skaber et stigende behov for koordinering af kræfterne og viden på tværs af de forskellige skattearter og problemstillinger. Og for at kunne identificere, udsøge og afdække hvor de største risici er, kræver det, at vi skaber en stærk analyseenhed, som vi nu gør i Aarhus. Vi vil i det nye internationale skattecenter skabe en bedre og mere systematisk indsats, der først og fremmest skal sikre bedre og flere kontroller på området, siger selskabsskattedirektør i Skattestyrelsen Kenneth Joensen.

mh