DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Skattefordele på vej til flere øer i ordning der nu gøres permanent

Samme regler skal gælde for alle småøer, uanset om de hører til yderkommunerne med forhøjet befordringsfradrag.

Skatteministeriet er på vej med en lovændring, der skal udmønte finanslovsaftalens udvidelse af området for forhøjet befordringsfradrag til dels at være en permanent ordning, dels gælder yderligere to småøer.

Lovforslaget er i høring frem til midt i januar og rummer som en detalje også et særligt fradrag for at benytte den kommende nye broforbindelse ved Frederikssund. Kronprinsesse Marys Bro bliver den tredje danske broforbindelse med brugerbetaling og ligesom for de to første, Storebæltsbroen og Øresundsbroen, skal det udløse et supplerende fradrag ved befordring til og fra arbejde (12 kr.).

Lovændringen tager midlertidigheden ud af særreglerne for yderkommuner, som er udløbet med indkomståret 2018. En ny ordlyd gør det forhøjede befordringsfradrag gældende fra 2019 og fremover uden udløbstid for de samme kommuner: Bornholm, Brønderslev, Frederikshavn, Guldborgsund, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Morsø, Odsherred, Samsø, Sønderborg, Thisted, Tønder, Vesthimmerland, Vordingborg, Langeland, Norddjurs, Skive, Struer, Ærø, Aabenraa, Slagelse, Lolland, Faaborg-Midtfyn og Svendborg.

De sidstnævnte ni kommuner rummer tilsammen 17 øer, der er medlemmer af Sammenslutningen af Danske Småøer, og med lovædringen kommer også de resterende ti småøer fra sammenslutningen med ind under ordningen med forhøjet befordringsfradrag, selvom de ligger i kommuner der ikke er omfattet. Det er (med kommunens navn i parentes): Baagø (Assens), Mandø (Esbjerg), Aarø (Haderslev), Hjarnø (Hedensted), Orø (Holbæk), Endelave (Horsens), Tunø (Odder), Egholm (Aalborg samt Nekselø og Sejerø (Kalundborg).

Oveni indføres et nyt fradrag på godt 200 kr. pr. overnatning til pendlere der bor på en af de 27 medlems-øer i Sammenslutningen af Danske Småøer. Fradraget udløses hvis man på grund af afstanden mellem bopæl og arbejdssted ikke har mulighed for at overnatte hjemme.