DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Skattekommissionen kan blive danmarkshistoriens dyreste

KORT NYT16. OKT 2018 11.55

Det kan ende med at blive danmarkshistoriens med afstand dyreste kommissionsundersøgelse, når de sidste mange års skandaler i Skat skal undersøges. Budgettet for den kommission, der skal undersøge problemerne i Skat siden 2002, er ifølge et budgetoverslag fra Justitsministeriet på 308 mio. kr. Det skriver Radio24syv.

Den hidtil dyreste kommissionsundersøgelse, der undersøgte PET, kostede til sammenligning 77 mio. kr. Ifølge Radio24syv er budgetoverslaget for skattekommissionen beregnet for en periode fra 2017 til 2024. Enhedslistens skatteordfører Rune Lund siger til Radio24syv, at han er overrasket over beløbet, fordi han havde forventet, at undersøgelsen ville koste i omegnen af 80 mio. kr.

- Vi skal have placeret et politisk ansvar hos de politikere, der har ødelagt og sparet Skat i stykker, så milliarderne er fosset ud af statskassen. Set i det lys så kan det ende med at være en rigtig god investering, siger han til Radio24syv. Kommissionen blev nedsat af et bredt flertal i Folketinget i juli sidste år og skal bl.a. undersøge forvaltningen af inddrivelsesområdet, sammenlægningen af det statslige og kommunale inddrivelse i Skat og fejlagtig udbetaling af udbytteskat for milliarder af kroner, skriver Radio24syv.

thb