DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Skrap hestekur reddede økonomien for Norddjurs

'På alle måder et vanskeligt år' hedder det i årsberetningen.
22. MAJ 2019 7.09

NORDDJURS: Et truende økonomisk kollaps fik sidste år Norddjurs Kommune til at hugge bremserne i for kommunale udgifter, sætte kommuneskatten op og slanke ledelseslaget med tre chefer. Det virkede, viser kommunens netop offentliggjorte regnskab. Endda bedre end kommunen selv havde håbet.

Da 2018-budgettet i sin tid blev vedtaget var det med et forventet overskud på driften på 74 mio. kr., og en kassebeholdning på 100 mio. kr. Det faktiske resultat blev et overskud på 67 mio. kr. og en kassebeholdning på 99 mio. kr.

Tilsyneladende et upåfaldende årsresultat, men des mere dramatiske var mellemregningerne på vejen dertil. Det var en budgetopfølgning der fik alarmklokkerne til at ringe, og KL blev inddraget for at gennemgå økonomien. Kuren blev en kraftig opbremsning med ansættelsesstop og anlægsstop.

'2018 har på alle måder været et vanskeligt år for borgere og medarbejdere med en mærkbar beskæring af serviceniveau, medarbejderstab og investeringer', skriver borgmester Jan Petersen (S) da også i årsberetningen.

 

Se årsberetningen.