DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Slagelse beklager indførelse af plejefamilie-lønningsmodel

SLAGELSE: Der var udelukkende gode intentioner bag indførelsen af den såkaldte gennemsnitsmodel - også kendt som Aarhus-modellen - som lønningsmodel for kommunens plejefamilier. Sådan er det dog ikke blevet opfattet, og derfor retter kommunen nu ind efter kritik fra Plejefamiliernes Landsforening. Det skriver Sjællandske. 

Slagelse Kommune forsøgte at introducere den nye model, som skulle give mere sikkerhed for plejefamilierne, da plejefamilierne får den samme løn gennem hele anbringelsesperioden, men var ikke tydelig i, hvad det ville betyde for familierne. Kommunens plejefamilier blev bedt om at vælge lønningsmodel uden at forinden kende vurderingen af deres vederlag, hvilket gav kritik fra Plejefamiliernes Landsforening, som mener at familierne blev presset til at handle i blinde. 

- Vi har fra start set på andre kommuner. Og her er det lykkedes for nogen at gøre det, som vi har forsøgt. Men vi er lydhøre, og så retter vi os ind efter det, siger afdelingsleder i Børn og Unge, Keld Vejen Hansen til Sjællandske. 

esl