DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Slagelse skærer ledelseslag og direktører

Slagelse vil have mindre hierarki og være tættere på borgerne med et ledelseslag mindre.

SLAGELSE: På byrådsmødet i aftes besluttede et snævert flertal i Slagelse Byråd at skære et ledelseslag væk, så der kommer færre direktører. Det skriver Sjællandske. Dermed bliver de tre direktører udover kommunaldirektøren centerchefer, mens centercheferne bliver fagchefer. 

Det snævre flertal på 16 ud af 31 mandater tæller borgmester John Dyrby Paulsens (S) flertal med S, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance. Punktet var mødets 21. og under 'organisationsprojekt', lå et notat, hvoraf det fremgår, at kommunens ambition om at skabe bedre velfærd nås med 'mindre hierarki og mere samarbejde på tværs. Vi skal bruge mere tid på opgaven/på borgeren og mindre tid på kontrol og styring'.

Det er Kommissoriet for organisationsudviklingsprojektet, som blev nedsat allerede i 2018, der står bag anbefalingerne. Her er arbejdet i et kulturelt og strukturelt spor, fremgår det af notatet. De to ligger tæt op ad hinanden og udvikler sig sammen. 

'En kommune er et fællesskab, hvor vi alle er lige vigtige i forhold til at få ting til at ske. Det er os (borgeren, medarbejderen, politikeren), der skal tage initiativet, hvis vi vil have nogle andre løsninger,' lyder det i notatet. 

De direktører, der ændrer titel, er økonomi- og teknikdirektør Ole Kristensen, erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør Lone Wenzell samt børne- og ungedirektør Vini Lindhardt. Derudover forventes tre opslåede stillinger ikke at genbesættes. 

Sidste år besluttede Fredericia noget lignende, men fortrød tidligere på måneden den beslutning, og politikerne vedkendte sig, at beslutningen var truffet 'lidt vel hurtigt'. Derfor vil kommunen alligevel ansætte to koncerndirektører.

Af dagsordenen for gårsdagens byrådsmøde fremgår desuden: 'Økonomiske og personalemæssige konsekvenser: Ingen bemærkninger.'

Se notatet hos Slagelse Kommune.

Abonnenter på kommunen.dk kan læse mere om Slagelses strategi med at flytte flere beslutninger ud til medarbejderne her.