DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Smalt rødt Albertslund-budget med skrappe besparelser

Både afskedigelser og minimumsnormeringer i 2020-budgetaftale med blot 12 af 21 byrådsmedlemmer bag.

ALBERTSLUND: Det mindst mulige flertal, 12 af 21 byrådsmedlemmer, står bag årets budgetaftale for Albertslund. En aftale, der indebærer skrappe besparelser, herunder afskedigelser, og som ingen er rigtig glade for.

Mindst glade er Dansk Folkeparti, Enhedslisten, De Konservative, Venstre og Alternativet, som står uden for aftalen, mens aftalepartierne Socialdemokratiet, SF og De Radikale konstaterer de mange besparelser som en nødvendighed 'for at være sikre på, at vi selv bestemmer'. De tre budgetpartier kalder det 'en kendsgerning at vores økonomi ikke matcher de behov, byen har både på kort og langt sigt'.

En del af budgetaftalens fremstidssikring er gode forhold for børn og børnefamilier, og derfor er der uanset besparelser sat penge af til minimumsnormeringer efter den kendte 3/6-model med fuld effekt fra 1. januar 2023. Prioriteringen sættes i relief af, at 'et større antal stillinger nedlægges' andre steder i den kommunale organisation.

Aftalepartierne erklærer sig 'oprigtigt kede af at måtte sige farvel til nogle af vores dygtige og engagerede medarbejdere', men konstaterer også, at 'som tingene står, kan det ikke være anderledes'. Byrådet andenbehandler budgettet tirsdag.

 

Se budgetaftalen.