DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Smalt rødt flertal giver kommuneskatten i Hillerød et dask opad

Skattestigning giver dobbelt så meget, som udligningsreformen koster.
16. SEP 2020 10.30
TEMA: Budget 2021

HILLERØD: Årets budgetforlig i Hillerød er det smallest mulige med lige nøjagtig de 14 mandater, der skal til for at mønstre et flertal i et byråd med 27 medlemmer. At byrådet i den grad er delt, skyldes en skatteforhøjelse på 0,25 procentpoint, som var uspiselig for det blå mindretal.

Skattestigningen hænger direkte sammen med udligningsreformen, der koster Hillerød Kommune 12 mio. kr. i 2021 stigende til det dobbelte i de efterfølgende år. Ifølge en overgangsbestemmelse i udligningsreformen kan ramte kommuner sætte skatten tilsvarende op, men da ikke alle ramte kommuner har ønsket at gøre dette, har Hillerød fået lov at give kommuneskatten et ekstra dask, så den sættes op med næsten dobbelt så meget, som udligningsreformen koster i 2021.

Slutfacit er en skattestigning fra 25,6 pct. til 25,85 pct. Størrelsen af skattestigningen var dog ikke afgørende for det blå mindretal, der var imod en skattestigning i det hele taget.

Partierne bag budgetaftalen er Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og De Radikale, mens Venstre, De Konservative, Nye Borgerlige og løsgænger Peter Lennø (eks-DF) står udenfor. Budgettet andebehandles og besluttes endeligt i Hillerød Byråd 30. september.

 

Se budgetaftalen og tilhørende talmateriale.