DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Sønderborg omstrukturerer og ansætter ny direktør

Én forvaltning bliver til to i Sønderborg Kommune, der vil ansætte økonomidirektør.

SØNDERBORG: Et stigende antal opgaver inden for områderne økonomi, teknik og miljø får nu Sønderborg Kommune til at dele forvaltningen op i to selvstændige forvaltninger og ansætte en ny direktør.

Den nuværende direktør Bjarne Eriksen bliver direktør for teknik- og miljøforvaltningen og det nyoprettede vindmølleselskab Lillebælt Vind A/S, mens der ansættes direktør for en ny økonomiforvaltning.

Det er blandt andet opgaverne med udbygningen af Sønderborg Lufthavn og havvindmølleparken Lillebælt Syd, som forvaltningen netop nu er i gang med, og som får kommunen til at opdele den.

Desuden er det også behovet for en stram økonomisk styring, der får kommunen til at oprette en selvstændig økonomiforvaltning. I de kommende år skal kommunen nemlig, som så mange andre, effektivisere yderligere og omprioritere, så man kan imødekomme de driftsnæssige udfordringer, der kommer af fx en ændret demografi. 

- I de kommende år vil der være stor opmærksomhed på kommunens økonomi samtidig med, at en række store projekter skal i mål. Derfor er det nødvendigt, at vi justerer i forvaltningen, så vi har kræfterne til de mange store opgaver, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

På den anden side af sommerferien vil kommunen gå i gang med rekruttering. Ændringerne i organisationen træder i kraft 1. august, oplyser kommunen. Finansieringen af en ny direktørstilling kommer til at ske inden for den nuværende ramme gennem administrative besparelser, lyder det fra kommunen. Der skal blandt andet skæres på konsulentforbruget og ændringer i administrative funktioner.

ibs