DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Store forskelle i månedlige boligomkostninger for husejere

Ny oversigt lægger skatter, forsikring, forbrug og lån sammen og viser, hvor meget det koster at eje hus i de danske kommuner.
30. OKT 2019 10.45

En oversigt lavet af Mikonomi, en dansk samligningstjeneste, viser ikke overraskende, at der er store forskelle i de månedelige udgifter til hus i de danske kommuner.   

Mikonomi har taget udgangspunkt i et hus på 130 m2 og en familie med to voksne og to børn. Oversigten viser de månedlige omkostninger for at bo i et hus i de forskellige kommuner, inklusiv eksempelvis skatter, forsikring, forbrug og lån.

Ikke overraskende er det dyrest at have hus i de større byer og hele hovedstadsregionen. Lolland, Lemvig og Morsø kommuner alle ligger under halvdelen af gennemsnitsprisen for hele landet, hvorimod Frederiksberg Kommune er landets dyreste kommune at have hus i - mere end seks gange så dyrt som i de billigeste kommuner.

Undersøgelsen viser også, at desto dyrere boligpris, følger ofte en billigere vand- og varmeregning. Frederiksberg Kommune har en af de laveste vand- og varmeregninger, mens regningen er dyrest i ø-kommunerne. 

Dertil kommer også forskelle på kommuneskatten, som kan være op til 5,3 pct.  

esl

Kilde: Mikonomi.dk