DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Sygehusdirektør vil stramme op med tilsyn og stikprøver efter svindelsag

En særligt betroet medarbejder har tilsyneladende arbejdet med to personer udefra til at svindle for op mod 1,5 mio. kr. Nye sikkerhedstiltag skal dog ikke gå ud over ansatte.

SYDDANMARK: I denne uge kom det frem, at Sygehus Lillebælt har anmeldt en tidligere ansat for svindel for et beløb mellem en og 1,5 mio. kr. Det drejer sig om en betroet medarbejder, og forløbet rammer tilliden på sygehuset. 

- Vi har måttet erkende, at en særligt betroet medarbejder, som har haft en særlig indsigt, tilsyneladende har fundet et hjørne i vores kontrolsystem, som vedkommende bevidst har udnyttet. Der må vi erkende, at selvom vi har haft kontrol og tilsyn, så har det ikke været tilpas finmasket til at kunne finde den svindel, som vi har nu har mistanke om, fortæller administrerende direktør Christian Stauvr til dknyt. 

Ifølge Vejle Amts Folkeblad var det et tip, som gjorde ledelsen opmærksom på, at der muligvis foregik svindel. Det har nu ledt til, at den tidligere medarbejder og to udefra er meldt til politiet. 

Christian Stauvr fortæller, at sygehuset har ekstern revision af kontrolsystemerne hvert år, hvor der ikke har været nogen bemærkninger. Ikke desto mindre ser man det nu nødvendigt at stramme op på sikkerheden for at forhindre fremtidige sager. 

- Det vi kan gøre på nuværende tidspunkt er at indskærpe de opgaver, som ligger i ledelsestilsynet og samtidig tage kontroller og stikprøver med de ting, som de skal holde øje med, fortæller han yderligere. 

Balance mellem tillid og kontrol
Svindelsagen har tydeligvis ramt administrerende direktør Christian Stauvr.  

- Det er en sag, vi tager meget alvorlig, og som vi er meget kede af, da en betroet medarbejder, tilsyneladende, går bag om ryggen på os og i samarbejde med nogen udefra bevidst snydt os. Det oplever vi som meget grænseoverskridende og totalt uacceptabelt, siger Christian Stauvr. 

Han understreger dog, at man fortsat vil have tillid til de ansatte, selvom man nu vil indføre en skærpet kontrol med ledelsestilsyn og stikprøver. 

- Der skal være en balance, så at tiltagene ikke kommer til at gå ud over medarbejderne. Den balance er vi opmærksom på. Men samtidig vækker den her sag en opmærksomhed på, at vi har et kontrolsystem, der har brug for at være endnu mere finmasket. Hvordan vi endelig gør det, ved vi ikke, før vi har fået kortlagt hele sagen, siger han. 

Han afviser desuden at drage nogen tidlige konklusioner om revisionsfirmaets indsats og siger, at man helt overodnet set har et velfungerende kontrolsystem.